Anna (lat 27), Kucharz
Z otrzymanych opisów, wybierzcie te, które Waszym zdaniem są kluczowe / najważniejsze w karierze.
Utwórzcie z wybranych elementów dowolny kształt kariery.
Małżonek Anny otrzymał propozycję pracy w Niemczech (2-letni kontrakt). Zaproponował Annie, aby wyjechali razem. Anna nie jest gotowa na wyjazd, bardzo chciałaby pracować, ale nie zna dobrze języka, nie wie też, czy jej uprawnienia zawodowe będą ważne w innym kraju. Co powinna zrobić Anna? Wskaż wszystkie prawidłowe odpowiedzi.  
Niestety, to nie był dobry wybór. Spróbuj jeszcze raz.
Błędny klocek! Zastanów się, który z klocków byłby właściwy.
Nie poddawaj się! Wybierz kolejny klocek.
To nie jest dobry wybór! Spróbuj wybrać inną propozycję.
Świetnie! Wybierz następny klocek!
Brawo! Bardzo dobry ruch!
Jesteś już o krok od ułożenia wszystkich klocków kariery!
Świetnie! Wybierz następny klocek!
Brawo! Bardzo dobry ruch!
Jesteś już o krok od ułożenia wszystkich klocków kariery!
Gratulacje! Ułożyłeś/ułożyłaś wszystkie klocki kariery!
Powrót
Tym razem się nie udało. Ale nic straconego.
Czy jesteś pewien/pewna, że to dobry kierunek Twojej kariery?
Powrót Spróbuj ponownie
Dbałość o właściwe przechowywanie półproduktów spożywczych
Wygrana w konkursie kulinarnym na najlepszą zupę regionalną
Pomysłowość i gotowość do tworzenia nowych smaków
Dbanie o jakość i estetyczne wykończenie przyrządzanych dań
Ocena i dobór surowców oraz półproduktów spożywczych
Określanie wpływu rozwoju turystyki na środowisko przyrodnicze
Umiejętność czytania ze zrozumieniem wszelkich instrukcji i przepisów
Posługiwanie się sprzętem kuchennym i urządzeniami dostępnymi w różnorodnych kuchniach
Umiejętność pracy w zespole
Umiejętność przygotowania posiłków z uwzględnieniem ilości osób i czasu
Praca w charakterze kucharza w restauracji hotelu górskiego (od 4 lat do dziś)
Umiejętność tworzenia nowych potraw w oparciu o znane przepisy
Rok stażu w firmie budowlanej
Przygotowywanie dań z przepisów pochodzących z różnych stron świata
Ukończone technikum w zawodzie technika żywienia i usług gastronomicznych
Refleks i szybkie tempo pracy
Empatia
Wyostrzony zmysł smaku i węchu
Obsługa programu SAP
Doskonałe wyczucie czasu
Praktyki zawodowe w restauracji z kuchnią regionalną
Zainteresowania medyczne i pielęgnacyjne
Ukończona szkoła zawodowa w zawodzie kucharza
Organizacja i nadzór pozyskiwania drewna
Umiejętność udzielania pierwszej pomocy
Wytrzymałość na długotrwały wysiłek
Wykonywanie kilku czynności jednocześnie
Odporność na zmienne warunki pogodowe
Wyjechać z mężem, ale zatrudnić się jako pomoc kuchenna
Wziąć udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym
Zrezygnować z pracy w kuchni i nie pracować za granicą
Poznać sytuację i wymagania zawodowe wobec kucharzy w Niemczech
Podnieść swoje kompetencje językowe z zakresu języka niemieckiego – intensywny zawodowy kurs językowy
Postarać się o tłumaczenie świadectwa ukończenia szkoły na język niemiecki
Odpuścić sobie intensywną naukę języka niemieckiego – w Niemczech będzie gotować, a nie rozmawiać
Niczego nie zmieniać
1_1
1_1
1_1
1_1
1_1
2_1
2_1
1_1
1_2
1_2
1_1
2_1
2_1
2_1
1_1
1_2
1_2
1_2
2_1
2_1
1_2
2_1
2_1
2_1
2_1
1_2
1_2
1_1
2_1
2_1
1_2
1_2
2_1
2_1
2_1
1_2
2_1
2_1
2_1
2_1
Posługiwanie się sprzętem kuchennym i urządzeniami dostępnymi w różnorodnych kuchniach
Praca w charakterze kucharza w restauracji hotelu górskiego (od 4 lat do dziś)
Umiejętność przygotowania posiłków z uwzględnieniem ilości osób i czasu
Ukończone technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
Przygotowywanie dań z przepisów pochodzących z różnych stron świata
Umiejętność czytania ze zrozumieniem wszelkich instrukcji i przepisów
Umiejętność tworzenia nowych potraw w oparciu o znane przepisy
Dbanie o jakość i estetyczne wykończenie przyrządzanych dań
Dbałość o właściwe przechowywanie półproduktów spożywczych
Ocena i dobór surowców oraz półproduktów spożywczych
Wygrana w konkursie kulinarnym na najlepszą zupę regionalną
Pomysłowość i gotowość do tworzenia nowych smaków
Praktyki zawodowe w restauracji z kuchnią regionalną
Ukończona szkoła zawodowa w zawodzie kucharza
Wykonywanie kilku czynności jednocześnie
Wytrzymałość na długotrwały wysiłek
Wyostrzony zmysł smaku i węchu
Umiejętność pracy w zespole
Refleks i szybkie tempo pracy
Doskonałe wyczucie czasu
Poniżej znajduje się 28 klocków, z czego 20 jest prawidłowych i tworzących zestaw: umiejętności – zielone,
wiedzy i doświadczenia – czerwone, cech – niebieskie, czynności – fioletowe. 
Bazując na historii bohatera ułóż z 20 klocków Jego karierę biorąc pod uwagę niezbędne umiejętności, wiedzę i doświadczenie, cechy oraz wykonywane czynności.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego