Aby przygotować kiszone ogórki, potrzebujemy:
około 1 kilograma umytych ogórków
na 1 litr zimnej wody,
1 płaską łyżkę soli kuchennej,
1 płaską łyżkę mieszanki ziół do kiszenia ogórków,
3 ząbki czosnku obrane z łupiny,
3 łodygi kopru.
Ogórki należy ciasno umieścić w słoiku, po czym wsypać 1 płaską łyżkę mieszkanki ziół do
kiszenia ogórków, 3 ząbki czosnku obrane z łupiny i 3 łodygi kopru. Całość należy zalać wodą
z solą i szczelnie zakręcić słoik.
Uważnie przeczytaj przepis, podany przez ogrodnika. Gdy to zrobisz, kliknij przycisk „Dalej”
Powodzenia!
Jeszcze raz obejrzyj animację, ilustrującą przepis kiszenia ogórków,
a później uzupełnij kolejno pojawiające się ilości składników.
Brawo!