Anna od dziecka nie miała wątpliwości, kim będzie jak dorośnie. Odkąd pamięta, kuchnia była jej ukochanym miejscem. Przez długie lata przyglądała się pracy swojej babci, niekwestionowanej królowej kuchni, która potrafiła z niczego przygotowywać wykwintne potrawy. To babcia była jej pierwszą mistrzynią. Wprowadzała Annę w tajniki tradycyjnej kuchni polskiej, ale razem próbowały także specjałów, które znajdowały w przepisach kuchni świata. Anna długo wahała się, co lubi bardziej: gotowanie czy pieczenie. Kiedy jednak w wieku 7 lat przygotowała pierwszy w swoim życiu tort i nie był on tak pyszny, jak wypieki babci, podjęła decyzję, że jednak zajmie się gotowaniem, a piecznie pozostawi innym. Anna od najmłodszych lat stawiała sobie wysokie wymagania. Zawsze dobrze się uczyła i starała się wykonywać wszystko najlepiej, jak potrafi. Po ukończeniu gimnazjum podjęła naukę w zasadniczej szkole gastronomicznej. Była najlepszą uczennicą w szkole. Startowała z powodzeniem w wielu konkursach gastronomicznych, a w trakcie praktyk otrzymała nagrodę w konkursie na najlepszą zupę regionalną. Po ukończeniu z wyróżnieniem szkoły zawodowej, Anna od razu postanowiła zdobyć średnie wykształcenie, podejmując naukę w technikum, w klasie żywienia i usług gastronomicznych. Tę szkołę także ukończyła z wyróżnieniem, a pod koniec technikum podjęła pracę w kuchni pensjonatu górskiego. Dziś pracuje w restauracji cenionego hotelu w tej samej miejscowości. W przyszłości chciałaby stworzyć własną restaurację z kuchnią polską.