Page 306 - książka gotowa + okładkastr1 i 4
P. 306

wirusów, bakterii, grzybów oraz
                     niektórych roślin i zwierząt na
                     zdrowie człowieka,

                     przestrzega zasad stosowania

                     higieny,
                     uzasadnia rolę profilaktyki chorób,
                     wykazuje się dokładnością i

                     skrupulatnością podczas

                     przeprowadzania powierzonego

                     zadania,
                     przestrzega zasad współpracy i

                     komunikacji w grupie.

Uczeń:              Uczeń:

2) wymienia zasady   wymienia 4 zasady postępowania z      zasady postępo
   postępowania      produktami spożywczymi od               produktami spo
   z produktami      momentu zakupu do spożycia,             momentu zakup
   spożywczymi od
   momentu zakupu    wymienia 2 sposoby konserwacji i      konserwacja i o
   do spożycia                                               przechowywani
   (termin           odpowiedniego przechowywania            spożywczych,
   przydatności,     produktów spożywczych,
   przechowywanie,                                          objawy zatrucia
   przygotowywanie   wymienia objawy zatrucia
   posiłków);                                              Pojęcia: zatrucie
                     pokarmowego,                          termin przydatno

                     planuje przygotowywanie 2
                     posiłków (śniadanie i kolacja).

                    Uczeń:

                     przestrzega zasad postępowania z
                     artykułami spożywczymi,

                     przestrzega zasad higieny żywienia
                     i żywności,

                     wykazuje się dokładnością i
                     skrupulatnością podczas

                     powierzonego zadania,
   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311