Page 306 - książka gotowa + okładkastr1 i 4
P. 306
wirusów, bakterii, grzybów oraz
niektórych roślin i zwierząt na
zdrowie człowieka,
przestrzega zasad stosowania
higieny,
uzasadnia rolę profilaktyki chorób,
wykazuje się dokładnością i
skrupulatnością podczas
przeprowadzania powierzonego
zadania,
przestrzega zasad współpracy i
komunikacji w grupie.
Uczeń: Uczeń:
2) wymienia zasady wymienia 4 zasady postępowania z zasady postępo
postępowania produktami spożywczymi od produktami spo
z produktami momentu zakupu do spożycia, momentu zakup
spożywczymi od
momentu zakupu wymienia 2 sposoby konserwacji i konserwacja i o
do spożycia przechowywani
(termin odpowiedniego przechowywania spożywczych,
przydatności, produktów spożywczych,
przechowywanie, objawy zatrucia
przygotowywanie wymienia objawy zatrucia
posiłków); Pojęcia: zatrucie
pokarmowego, termin przydatno
planuje przygotowywanie 2
posiłków (śniadanie i kolacja).
Uczeń:
przestrzega zasad postępowania z
artykułami spożywczymi,
przestrzega zasad higieny żywienia
i żywności,
wykazuje się dokładnością i
skrupulatnością podczas
powierzonego zadania,