Page 308 - książka gotowa + okładkastr1 i 4
P. 308
przestrzega zasad współpracy i
komunikacji w grupie.
Uczeń: Uczeń: produkty spoży
powinno się spo
3) wymienia zasady rozróżnia produkty spożywcze, niezbędne w co
prawidłowego których nie powinno się spożywać
odżywiania się oraz te, które są niezbędne w składniki pokar
i stosuje je; organizmie czło
codziennej diecie,
wymienia 6 składników produkty pocho
i zwierzęcego,
pokarmowych i określa ich rolę w
organizmie człowieka, źródła składnik
rozróżnia produkty pochodzenia
roślinnego i zwierzęcego, Pojęcia: piramida
dobiera składniki pokarmowe do składniki pokarm
źródła ich występowania, białka, tłuszcze, k
wymienia 5 zasad zdrowego
żywienia.
Uczeń:
przestrzega zasad zdrowego
odżywiania,
planuje całodniowy posiłek dla
ucznia w wieku szkolnym zgodnie
z zasadami zdrowego żywienia,
stosuje zasady higieny żywienia i
żywności,
przestrzega zasad postępowania z
artykułami spożywczymi,
wykazuje się dokładnością i
skrupulatnością podczas
powierzonego zadania,
przestrzega zasad współpracy i
komunikacji w grupie.