Page 308 - książka gotowa + okładkastr1 i 4
P. 308

 przestrzega zasad współpracy i
                     komunikacji w grupie.

Uczeń:              Uczeń:                                produkty spoży
                                                           powinno się spo
3) wymienia zasady   rozróżnia produkty spożywcze,        niezbędne w co
   prawidłowego       których nie powinno się spożywać
   odżywiania się     oraz te, które są niezbędne w       składniki pokar
   i stosuje je;                                           organizmie czło
                      codziennej diecie,
                     wymienia 6 składników               produkty pocho
                                                           i zwierzęcego,
                      pokarmowych i określa ich rolę w
                      organizmie człowieka,               źródła składnik
                     rozróżnia produkty pochodzenia
                      roślinnego i zwierzęcego,          Pojęcia: piramida
                     dobiera składniki pokarmowe do     składniki pokarm
                      źródła ich występowania,           białka, tłuszcze, k

                     wymienia 5 zasad zdrowego
                      żywienia.

                    Uczeń:

                     przestrzega zasad zdrowego
                     odżywiania,

                     planuje całodniowy posiłek dla

                     ucznia w wieku szkolnym zgodnie
                     z zasadami zdrowego żywienia,
                     stosuje zasady higieny żywienia i
                     żywności,
                     przestrzega zasad postępowania z
                     artykułami spożywczymi,
                     wykazuje się dokładnością i
                     skrupulatnością podczas

                     powierzonego zadania,
                     przestrzega zasad współpracy i

                     komunikacji w grupie.
   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313