Page 309 - książka gotowa + okładkastr1 i 4
P. 309
ywcze, których nie Ćw. 1- Piramida żywienia – Dla ucznia zdolnego:
ożywać i które są układanka.*
odziennej diecie, Analizuje tabele i wykresy
rmowe i ich rola w Ćw. 2- Podkreślanie kaloryczności, oblicza
owieka, produktów, których nie wysiłek potrzebny do
odzenia roślinnego powinno się spożywać i spalenia odpowiedniej
takich, które są niezbędne, liczby kalorii.
ków pokarmowych. odpowiednimi kolorami-
karta pracy.
a żywienia,
mowe, cukry, Ćw. 3 -Zrównoważona dieta
kalorie. (scholaris.pl)- ćwiczenia
interaktywne.
Ćw. 4–Zasady zdrowego
żywienia- „kula śnieżna”.*
Ćw. 5 - Skomponowanie
całodniowego jadłospisu z
podanych produktów- praca
w grupach.
Ćw. 6- Rozpoznanie
produktów pochodzenia
roślinnego i zwierzęcego.
Ćw. 7- Wskazanie roli
składników pokarmowych –
praca z tekstem.