Tytuł Raport końcowy z opracowania i wdrożenia pilotażowego programu doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach dla nauczycieli kształcenia zawodowego
Autor Waldemar Kryjewski, Justyna Kryjewska, Andrzej Parafiniuk, Paweł Szelerski
Opis Raport końcowy z opracowania i wdrożenia pilotażowego programu doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach dla nauczycieli kształcenia zawodowego zawiera podsumowanie projektu, realizowanego w ramach Programu operacyjnego Kapitał Ludzki „Nauczyciel – mistrzem... Raport końcowy z opracowania i wdrożenia pilotażowego programu doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach dla nauczycieli kształcenia zawodowego zawiera podsumowanie projektu, realizowanego w ramach Programu operacyjnego Kapitał Ludzki „Nauczyciel – mistrzem młodych mistrzów”. Projekt realizowany był w profesjonalnym Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie. Raport zawiera informacje o tym, jakie umiejętności powinni nabyć nauczyciele w zakresie obsługi profesjonalnego sprzętu gastronomicznego, systemów gastronomicznych (Cook&Chill/Cook&Freeze idt.) , poszczególnych czynności (np. carving, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, wyliczanie kosztu potrawy, obróbka i przygotowanie potraw z owoców morza itd.). Raport zawiera tematykę poszczególnych dni szkoleniowych w danym cyklu oraz wykaz profesjonalnego sprzętu obsługiwanego w trakcie staży. W raporcie końcowym zawarto również wyniki ewaluacji z realizacji XIII edycji staży dla nauczycieli.
Numer konkursu 1/POKL/3.4.3/2011
Numer projektu POKL.03.04.03-00-061/10-00
Nazwa projektu Nauczyciel - mistrzem młodych mistrzów
Beneficjent (nazwa) DORA METAL sp. z o.o.
Lokalizacja beneficjenta (miasto) Czarnków
Słowa kluczowe gastronomia, żywność, kuchnia, gotowanie